stenden hogeschool

Forgot your password? Click here

your guideline for study registration

Klik hier voor
Hotel Management
Open Dagen

Requirements

Voor de opleiding Hotel Management  heb je een van de volgende diploma's en profielen nodig:

Havo en vwo
C&M met economie of m&o
E&M + 2e moderne vreemde taal*
N&T + 2e moderne vreemde taal*
N&G + 2e moderne vreemde taal*

* Engels wordt beschouwd als je 1e moderne vreemde taal. Talen die dan als een 2e moderne taal worden beschouwd zijn:
- Duits
- Frans
- Spaans

Taaltoets mvt
Heb je geen tweede moderne vreemde taal in je profiel, maar kun je aantonen dat je deze op havo-eindexamenniveau (B1) beheerst? Meld je dan aan voor een taaltoets. Deze toelatingstoets bestaat uit drie onderdelen:
- teksten met multiplechoicevragen
- zakelijke branchegerichte brief schrijven
- gesprek van twintig minuten over een tekst over dienstverlening
Je kunt je voorbereiden met de havo-eindexamenbundels Duits, Spaans of Frans. Na behalen van deze taaltoets voldoe je aan de tweede moderne vreemde taal eis.

Kosten € 95,-. Aanmelden en betalen via de Stenden webshop. Meer informatie bij Rita Dijk: 058 244 15 00.

Je kunt ook een B1-certificaat behalen bij een erkende instelling.

Let op: een aanvullende toets zul je moeten hebben gehaald vóórdat je meedoet aan de selectiedag waar je je voor hebt aangemeld!


Toets Algemene Economie 1
Heb je geen economie in je profiel, maar kun je aantonen dat je dit vak op havo-eindexamenniveau beheerst? Meld je dan aan voor de toets Algemene Economie 1. Deze toelatingstoets bestaat onder andere uit:
- break-evenpoint berekenen
- afschrijving berekenen
- nieuwe waarde bepalen
Je kunt je voorbereiden met de havo-examenbundel Algemene Economie 1.

Kosten € 95,-. Aanmelden en betalen via de Stenden webshop. Meer informatie bij Rita Dijk: 058 244 15 00.

Let op: een aanvullende toets zul je moeten hebben gehaald vóórdat je meedoet aan de selectiedag waar je je voor hebt aangemeld!


Toelatingstoets 21+
Ben je ouder dan 21 jaar, voldoe je niet aan de toelatingseisen en wil je toch graag aan de Hogere Hotelschool studeren? Meld je dan aan voor de 21+ toelatingstoets (Colloquium Doctum). Dit is een toelatingstoets op havoniveau in de vakken die voor de opleiding verplicht zijn:
- Engels spreken en schrijven
- Duits, Frans of Spaans spreken en schrijven
- Algemene Economie 1
Kosten € 95,-.

Let op: een aanvullende toets zul je moeten hebben gehaald vóórdat je meedoet aan de selectiedag waar je je voor hebt aangemeld!


MBO

Let op! De MHO/MHS (Middelbare hotelschool) zonder het keuzedeel 'mbo-hbo hospitality' programme is vol. Het is nog wel mogelijk om je aan te melden voor het MHS programma in Emmen of voor het reguliere (4-jarige) programma in Leeuwarden.
- Overige MBO opleidingen, evt. aanvullende eisen
Heb je een diploma mbo niveau 4 en kom je uit het mbo-domein Techniek en Procesindustrie, Zorg en Welzijn of Voedsel, Natuur en Leefomgeving? Dan moet je aan aanvullende eisen voldoen. Kom je uit een ander mbo-domein, dan gelden deze eisen niet voor jou.

Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op www.toelatingstoetsen.nl.

Aanmelden en betalen via de Stenden webshop. Meer informatie bij Rita Dijk, (058) 244 15 00.


VWO instroom profiel E&M

Stenden Hotel Management School biedt ook een 3-jarig Bachelor programma aan, voor VWO scholieren met profiel E&M. Dit programma wordt beperkt aangeboden.
De reguliere selectieprocedure is van toepassing. Wanneer deze succesvol wordt afgerond, zal een aanvullende motivatie-interview worden afgenomen.

Het programma bestaat uit 180 EC's en studenten krijgen, net als studenten die het 4-jarige programma volgen, een Bachelor of Business Administration in International Hospitality Management.
Studenten die aan de toelatingseisen voldoen zullen na de selectie per post/e-mail verder worden geïnformeerd over de inhoud van het programma en de procedure.

Voor vragen over dit vwo instroom programma kunt u contact opnemen met de heer S. Yucedag, sabahattin.yucedag@stenden.com

 
.
!

  • © Copyright Stenden Compass